Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » CUREENT GK nov 2011

CUREENT GK nov 2011

Written By Unknown on Tuesday, March 20, 2012 | 9:03 PM


1. Who is the present Governor of RBI?
Ans: Y.V. Reddy
2. Which of the following companies has recently acquired Flag telecom, USA?
Ans: Reliance Infocomm
3. Who is Chairman of the Planning Commission of India?
Ans: Dr. Manmohan Singh
4. Who is the Chairman of Wipro Industries?
Ans: Azim H. Premji
5. What was the venue of the last ASEAN meeting?
Ans: Vientiane in Laos in November 2004
6. Where is the headquarters of the European Union?
Ans: Brussels
7. Sunil Bharti Mittal is the CMD of…
Ans: Bharti Enterprises
8. VSNL has recently acquired TYCO which belongs to
Ans: USA
9. The automobile giant Hyundai hails from
Ans: South Korea
10. Ratan Tata Commission is meant for
Ans: Investment
11. What was the focus of the Ninth Five-year plan?
Ans: Agriculture and rural development along with employment generation and poverty eradication.
12. What was the duration for India’s Tenth Five-year plan?
Ans: From 2002-07
13. Microsoft has recently established its largest development centre in which of the following city?
Ans: Hyderabad
14. Rupee is not a currency of…
Ans: Bangladesh
15. The term sweated labour means
Ans: Underpaid, cheap labour
16. The term ‘disguised employment’ is found mainly in
Ans: Agricultural sector
17. The defunct Dabhol Power Plant is located in…
Ans: Maharashtra
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template