Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » Expected Question for Forthcomming Examinations BANK PO, MBA, MAT, RRB, CAT,SSC,BANK CLERK

Expected Question for Forthcomming Examinations BANK PO, MBA, MAT, RRB, CAT,SSC,BANK CLERK

Written By Winston Bensford on Tuesday, March 20, 2012 | 9:04 PM


Paper : Expected Question for Forthcomming Examinations
BANK PO, MBA, MAT, RRB, CAT,SSC,BANK CLERK

1. Who has been selected for the Maharashtra Govt’s Lata Mangeshkar Award for the year 2008 ?
(a) Nitin Mukesh
(b) Alka Yaganik
(c) Mahendra Kapoor
(d) Kumar Sanu
Ans: (c)

2. Indian Government has planned to achieve ……… agriculture growth by the end of 11th Five year Plan is will be _
(a) 8%
(b) 4%
(c) 6%
(d) 2%
Ans: (b)

3. Which of the following Indian companies sailed past Rs. 4 lakh crore mark in terms of market capitalization ?
(a) Infosys
(b) ONGC
(c) Wipro
(d) RIL
Ans: (d)

4. Which city will be host the Olympic Games in 2012 ?
(a) London
(b) New York
(c) Beijing
(d) Sydney
Ans: (a)

5. GAP is an international brand of _
(a) garment
(b) food-chain
(c) sports goods
(d) IT
Ans: (a)

6. Deepak Parekh is associated with which bank ?
(a) ICICI
(b) ABN AMRO
(c) HDFC
(d) SBI
Ans: (c)

7. Who holds the world record for maximum wicket-keeping dismissals in Test Cricket ?
(a) Mark Boucher
(b) Kumar Sangakkara
(c) Adam Gilchrist
(d) MS Dhoni
Ans: (c)

8. ‘More, for you’ is a retail chain launched by _
(a) Reliance Group
(b) Modi Group
(c) Aditya Birla Group
(d) Tata Group
Ans: (c)

9. Sunita Williams, renowned astronaut of Indian origin, spent a record …… days in space.
(a) 195
(b) 185
(c) 200
(d) 201
Ans: (a)

10. ‘Bullion’ refers to gold, silver or other precious metals in the form of _
(a) Ingots or bars only
(b) Bars as well as coins
(c) Coins only
(d) Jewellery
Ans: (b)

11. Korba is famous for
(a) Fertiliser plant
(b) Aluminium plant
(c) Steel plant
(d) Textile plant
Ans: (b)

12. Which one of the following states has the highest population density ?
(a) West Bengal
(b) Bihar
(c) UP
(d) Kerala
Ans: (a)

13. John Players is an apparel brand launched by which company ?
(a) UB Group
(b) ITC Ltd,
(c) Jindal Group
(d) Select Group
Ans: (b)

14. The largest employer in the world is
(a) Indian Railways
(b) Reliance Industries
(c) General Motors
(d) State Bank of India
Ans: (a)

15. What does “R” in Maruti Suzuki’s small car WagonR stand for ?
(a) Responsible
(b) Remarkable
(c) Reliable
(d) Recreation
Ans: (d)

16. Which of the following types of nutrition is absent in fungi ?
(a) Saprophytism
(b) Symbiosis
(c) parasitism
(d) Autotrophism
Ans: (d)

17. Why was Bobby Fischer in the news recently ?
(a) passed away at the age of 64 on January 18, 2008
(b) the first man to scale Mount Everest
(c) he is an eminent Indian yoga guru and preacher of oriental philosophy
(d) None of these
Ans: (a)

18. Why was Edmund Hillary in the news recently ?
(a) passed away at the age of 88 on January 11, 2008
(b) received Padma Vibhushan 2008 award
(c) he is an eminent Indian yoga guru and preacher of oriental philosophy
(d) None of these
Ans: (a)

19. was elected as the Chairperson of the US-India Business Council (USIBC) on January 23, 2008.
(a) Indra Nooyi
(b) Ratan Tata
(c) NR Narayana Murthy
(d) JJ Singh
Ans: (a)

20. Attended the Republic Day celebrations 2008 in New Delhi as the Chief Guests
(a) Nicolas Sarkozy
(b) Boris Tadic
(c) Gordon Brown
(d) Samak Sundaravej
Ans: (a)

21. Booker Prize is awarded in the field of
(a) Science
(b) Social Service
(c) Medicine
(d) Literature
Ans: (d)

22. Of the following, whose ideas had influenced Gandhiji ?
(a) Karl Marx
(b) Tolstoy
(c) Lenin
(d) None of these
Ans: (b)

23. The non-permanent members of the Security Council serve for
(a) one year
(b) two years
(c) three years
(d) four years
Ans: (b)

24. Which of the following is a land-locked country
(a) Brazil
(b) Sudan
(c) Egypt
(d) Afghanistan
Ans: (d)

25. Which of the following is not a capital city
(a) Ankara
(b) Bonn
(c) Canberra
(d) New york
Ans: (d)

26. The language spoken by the largest number of people next to Hindi in the Indian subcontinent is
(a) tamil
(b) Telugu
(c) Bengali
(d) Marathi
Ans: (c)

27. Paul Newman was associated with which of the following fields ?
(a) Actor
(b) Scientist
(c) Social Activist
(d) Politician
Ans: (a)

28. Who has been awarded for ICC Cricketer of the year (Sir Garfield Sobers Trophy) for the year 2007-08 in the month of September 2008 ?
(a) Shiv Narayan Chandra Paul
(b) Sachin Tendulkar
(c) Ricky Ponting
(d) Mahela Jayawardhane
Ans: (a)

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template