Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » Material) UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE SET - 2

Material) UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE SET - 2

Written By Unknown on Tuesday, March 20, 2012 | 9:25 PM


 Material) UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE SET - 2

Study Material : UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE
(SET-2)

1. When was Southern Common Market founded :
(A) January 1992
(B) March 1991
(C) October 1989
(D) September 1997

2. Which is the headquarters of Southern Common Market :
(A) Uruguay
(B) Peru
(C) Trinidad
(D) Tobago

3. When was Association of Caribbean States formed :
(A) 24th July, 1998
(B) 24th July, 1994
(C) 24th July, 1999
(D) 24th July, 1995

4. When did Caribbean Community come into force :
(A) 1st August, 1973
(B) 1st August, 1971
(C) 1st August, 1972
(D) 1st August, 1967

5. Which is the official language of Caribbean Community
(A) English
(B) Hindi
(C) Japanese
(D) None of the above

6. When was Caribbean Development Bank establish :
(A) 1968
(B) 1967
(C) 1969
(D) 1965

7. How many members of regional members are there in the Caribbean Development Bank :
(A) 15
(B) 16
(C) 14
(D) 11

8. Which are the non-regional countries of Caribbean Development Bank :
(A) Canada, China and Germany
(B) Italy and U.K.
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

9. Where is the headquarters of Caribbean Development Bank:
(A) Barbados
(B) Guyana
(C) Trinidad
(D) Tobago

10. Where is the headquarters of ‘Agency for the Prohibition of Nuclear Weapons in Latin America and Caribbean :
(A) Mexico
(B) El Salvador
(C) Grenada
(D) Guatemala

11. When was ‘Eastern Caribbean Central Bank’ established :
(A) 1981
(B) 1983
(C) 1984
(D) 1991

12. Which is the official language of Eastern Caribbean Central Bank :
(A) English
(B) Arabaic
(C) Japanese
(D) All the above

13. Where is the headquarters of Eastern Caribbean Central Bank :
(A) St. Kitts and Nevis
(B) St. Lucia
(C) St. Vincent
(D) None of the above

14. When was the Organisation of Eastern Caribbean States founded :
(A) 1988
(B) 1987
(C) 1981
(D) 1991

15. When was Asian Development Bank established :
(A) 1966
(B) 1967
(C) 1968
(D) 1965

16. What is the official language of the Asian Development Bank :
(A) English
(B) German
(C) Italian
(D) Arabic

17. Where is the headquarters of Asian Development Bank :
(A) Denmark
(B) China
(C) Philippines
(D) Nepal

18. When was Economic Co-operation Organisation established :
(A) 1885
(B) 1981
(C) 1984
(D) 1980

19. Which are the countries who set-up the Economic Co-operation Organisation :
(A) Iran
(B) Pakistan
(C) Turkey
(D) All the above

20. Where is the headquarters of the Economic Co-operation Organisation :
(A) Republic of Iran
(B) Pakistan
(C) Turkey
(D) Afghanistan

21. When was Colombo Plan founded :
(A) 1949
(B) 1948
(C) 1950
(D) 1951

22. Which countries are the provisional members of the Colombo Plan :
(A) Mongolia
(B) Vietnam
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

23. Where is the headquarters of Colombo Plan :
(A) Srilanka
(B) Singapore
(C) Thailand
(D) Myanmar

24. When was Asia-Pacific Economic Co-operation formed:
(A) 1949
(B) 1989
(C) 1987
(D) 1983

25. Which is the official language of Asia Pacific Economic Co-operation :
(A) English
(B) Urdu
(C) German
(D) French


Answers :

1.(B) 2.(A) 3.(B) 4.(A) 5.(A) 6.(C) 7.(B) 8.(C) 9.(A) 10.(A) 11.(B) 12.(A) 13.(A) 14.(C) 15.(A) 16.(A) 17.(C) 18.(A) 19.(D) 20.(A) 21.(C) 22.(C) 23.(A) 24.(B) 25.(A)

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template