Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-7)

UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-7)

Written By Unknown on Monday, March 19, 2012 | 5:41 PM

Study Material : UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE
(SET-7)

1. Where is the headquarters of World Confederation of Labour:
(A) Chad
(B) Canada
(C) Belgium
(D) Cameroon

2. Where is the headquarters of International Organisation of the Francophonie :
(A) Togo
(B) Mali
(C) Romania
(D) France

3. When was International Organisation for Standardisation established :
(A) 1947
(B) 1949
(C) 1948
(D) 1945

4. Where is the headquarters of the International Organisation for Standardisation :
(A) U.S.A.
(B) U.K.
(C) Switzerland
(D) Senegal

5. In which year, International Organisation for Standardisation published the First Standard with the Title ‘Standard Reference Tem- perature for Industrial length measurement’ :
(A) 1951
(B) 1952
(C) 1954
(D) 1958

6. Where is the headquarters of Worldwide Fund for Nature:
(A) Lebanon
(B) Benin
(C) Switzerland
(D) Haiti

7. When was International Olympic Committee founded :
(A) 1894
(B) 1895
(C) 1888
(D) 1887

8. When was International Union against Cancer founded:
(A) 1934
(B) 1933
(C) 1939
(D) 1938

9. When was Inter American Development Bank established :
(A) 1959
(B) 1958
(C) 1957
(D) 1951

10. In order to help accelerate Economic and Social Development of which country Inter-American Development Bank was formed :
(A) Latin America
(B) Caribbean
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

11. How many member countries are there in the Inter-American Development Bank :
(A) 45
(B) 43
(C) 46
(D) 48

12. Which is the official language of Inter-American Development Bank :
(A) English and French
(B) Portuguese
(C) Spanish
(D) All the above

13. Where is the headquarters of Inter-American Development Bank :
(A) U.S.A.
(B) Spain
(C) Venezuela
(D) Uruguay

14. When was Secretariate for Central American Economic Integration established :
(A) 1953
(B) 1952
(C) 1951
(D) 1954

15. Where is the headquarters of Central American Common Market.
(A) Guatemala
(B) Venezuela
(C) Honduras
(D) Colombia

16. When was Central American Bank for Economic Integration founded :
(A) 1962
(B) 1960
(C) 1961
(D) 1964

17. Which is the official language of Central American Bank for Economic Integration :
(A) Hindi
(B) Spanish
(C) English
(D) (B) and (C)

18. Where is the headquarters of the Central American Bank for Economic Integration :
(A) Honduras
(B) Costa Rica
(C) Mexico
(D) China

19. Which is the official language of Latin American Integration Association :
(A) Portuguese
(B) Spanish
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

20. In which year Latin American Economic System was established :
(A) 1975
(B) 1978
(C) 1979
(D) 1974

21. Which is the official language of Latin American Economic System :
(A) English and French
(B) Portuguese
(C) Spanish
(D) All the above

22. Where is the headquarters of Latin American Economic System :
(A) Panama
(B) Venezuela
(C) Paraguay
(D) Peru

23. In which year was Latin American Reserve Fund established :
(A) 1990
(B) 1989
(C) 1991
(D) 1982

24. Which is the official language of Latin American Reserve Fund :
(A) Spanish
(B) Portuguese
(C) English
(D) French

25. Which is the official language of the Andean Community :
(A) English
(B) German
(C) Spanish
(D) None of the above

Answers : 
1.(C) 2.(D) 3.(A) 4.(C) 5.(A) 6.(C) 7.(A) 8.(B) 9.(A) 10.(C) 11.(C) 12.(D) 13.(A) 14.(B) 15.(A) 16.(B) 17.(D) 18.(A) 19.(C) 20.(A) 21.(D) 22.(B) 23.(C) 24.(A) 25.(C)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template