Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-6)

UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-6)

Written By Unknown on Monday, March 19, 2012 | 5:40 PM

Study Material : UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE
(SET-6)

1. When was International Organisation for Migration formed :
(A) Takoyo in 1994
(B) London in 1995
(C) Brusselos in 1951
(D) None of the above

2. What is the official language of International Organisation for Migration :
(A) English
(B) French
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

3. Which of the following pair is not correct?
(A) World Population Day — 11 July
(B) World Food Day — 20 June
(C) International Youth Day — 12 August
(D) International Day of Peace — 21 September

4. When was International Committee of the Red Cross (ICRC) established :
(A) New Delhi in February, 1996
(B) London in February, 1817
(C) Hague in February, 1896
(D) Geneva in February, 1863

5. Where is the headquarters of International Committee of the Red Cross :
(A) Switzerland
(B) South Africa
(C) United Kingdom
(D) U.S.A.

6. How many members are there in the International Committee of the Red Cross:
(A) 189
(B) 188
(C) 190
(D) 195

7. When did Antarctic Treaty come into force :
(A) 25th July, 1961
(B) 28th July, 1968
(C) 23th June, 1961
(D) None of the above

8. How many countries are Represented in the Antarctic Treaty :
(A) 35
(B) 34
(C) 37
(D) 39

9. When was Amnesty International founded :
(A) 1965
(B) 1961
(C) 1968
(D) 1975

10. Where is the headquarters of Amnesty International :
(A) London
(B) Tokyo
(C) New Delhi
(D) Paris

11. When did Amnesty Inter- national get the Nobel Peace Prize :
(A) 1978
(B) 1977
(C) 1975
(D) 1974

12. Which of the following pair is not correct :
(A) World Conference against Racism — Durban
(B) World Summit for Sustainable Development — Johannesburg
(C) World Food Summit — Havana
(D) World Education Forum — Dakar

13. Which of the following pair is not correct :
(A) Human Development Report — UNCTAD
(B) World Health Report — WHO
(C) World Development Report — World Bank
(D) World Economic Outlook — IMF

14. What is the main responsibility of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons :
(A) Maintain Chemical Weapons Warheads
(B) Implementation of the Chemical Weapons Convention
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

15. When was Inter Parliamentary Union (IPU) founded :
(A) 1889
(B) 1876
(C) 1887
(D) 1888

16. Who found Amnesty International :
(A) Peter Shon
(B) Peter Max
(C) Peter Benson
(D) All the above

17. Who founded Inter Parliamentary Union :
(A) Willian Randal Cremer
(B) Foredrick Passy
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

18. Which of the following pair is not correct : (A) SAARC — New Delhi
(B) ASEAN — Jakarta
(C) International Committee of the Red Cross — Geneva
(D) INTERPOL — Leon

19. Where is the headquarters of Inter Parliamentary Union :
(A) Sweden
(B) U.K.
(C) U.S.A.
(D) Switzerland

20. When was Organisation of the Islamic Conference founded :
(A) 1964
(B) 1968
(C) 1967
(D) 1965

21. Which of the following pair is not correct :
(A) Statue of the International Court of Justice — 70 Articles
(B) Original Members of the UN — 50 Articles
(C) UN Charter — 111 Articles
(D) Universal Declaration of Human Rights — 30 Articles

22. When was Islamic Development Bank formed :
(A) August, 1974
(C) August, 1978
(B) August, 1979
(D) August, 1975

23. Where is the headquarters of the Organisation of the Islamic Conference :
(A) Morocco
(B) Saudi Arabia
(C) Kuwait
(D) Niger

24. Which is the Official Language of Islamic Development Bank:
(A) Arabic
(B) English
(C) French
(D) All the above

25. Where is the headquarters of Islamic Development Bank :
(A) Saudi Arabia
(B) Sweden
(C) Switzerland
(D) None of the above


Answers :

1.(C) 2.(C) 3.(B) 4.(D) 5.(A) 6.(B) 7.(C) 8.(D) 9.(B) 10.(A) 11.(B) 12.(C) 13.(A) 14.(C) 15.(A) 16.(C) 17.(B) 18.(A) 19.(D) 20.(A) 21.(B) 22.(A) 23.(B) 24.(D) 25.(A)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template