Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-10)

UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-10)

Written By Unknown on Monday, March 19, 2012 | 5:43 PM

Study Material : UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE
(SET-10)

1. Where is the headquarters of the International Fund for Agriculture Development :
(A) Sweden
(B) UK
(C) USA
(D) Rome

2. When did African Union come into existence :
(A) 27th May, 2002
(B) 26th May, 2001
(C) 26th May, 1999
(D) 28th May, 1996

3. Which African Organization was dissolved, when African Union was formed :
(A) Organization of African Country
(B) Organization of African Nation
(C) Organization of African Unity
(D) None of the above

4. What are the aims of the African Union :
(A) Unity of the 53 African member states politically, socially and economically
(B) Modelled on European Union
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

5. What is the official language of the African Union :
(A) African languages
(B) Arabics, Portuguese
(C) English, French
(D) All the above

6. Where is the headquarters of the African Union :
(A) Addis Ababa (Ethiopia)
(B) Burundi
(C) Cameroon
(D) Congo

7. What is the aim of African Development Bank :
(A) Promote developing countries' economy
(B) Promote economic and social development in the African region
(C) Promote economic zone of African union
(D) All the above

8. How many regional members of African Development Bank are there :
(A) 54
(B) 55
(C) 53
(D) 58

9. How many non-regional members are there in the African Development Bank :
(A) 24
(B) 23
(C) 25
(D) 27

10. What is the official language of African Development Bank:
(A) English
(B) French
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

11. Where is the headquarters of African Development Bank :
(A) Abidjan (Cote d' Ivoire)
(B) Niger
(C) Namibia
(D) Nigeria

12. When was Bank of Central African States formed :
(A) 1974
(B) 1978
(C) 1973
(D) 1979

13. Which is the official language of Bank of Central Arican States :
(A) English
(B) Hindi
(C) German
(D) French

14. What are the original member states in Bank of Central African States :
(A) 5
(B) 4
(C) 3
(D) 2

15. Who are the original members of Bank of Central African States :
(A) Cameroon and Central African Republic
(B) Chad and Republic of the Congo
(C) Gabon
(D) All the above

16. Which European country is the guarantor of Bank of Central African States :
(A) UK
(B) France
(C) Germany
(D) Switzerland

17. Which European country provide its currency for Bank of Central African States :
(A) France
(B) UK
(C) Netherlands
(D) Germany

18. When did East African Development Bank come into force :
(A) 1967
(B) 1980
(C) 1982
(D) 1983

19. Through which treaty was East African Development Bank originally establish : (A) Treaty for East African Co-operation, 1967
(B) Treaty for African Co-operation, 1965
(C) Treaty for African Unity, 1968
(D) None of the above

20. Which African countries are the members of the East African Development Bank :
(A) Kenya
(B) Tanzania
(C) Uganda
(D) All the above

21. Where is the headquarters of East African Development Bank :
(A) Uganda
(B) South Africa
(C) Zambia
(D) Zimbabwe

22. Which is the official language of East African Development Bank :
(A) German
(B) English
(C) French
(D) Portuguese

23. When was West African Development Bank formed :
(A) November, 1978
(B) November, 1979
(C) November, 1973
(D) November, 1976

24. Which is the official language of West African Development Bank :
(A) Arabic
(B) French
(C) Portuguese
(D) English

25. When was Central Bank of West African States formed :
(A) 1964
(B) 1963
(C) 1962
(D) 1965

Answers :
1.(D) 2.(B) 3.(B) 4.(C) 5.(D)  6.(A) 7.(B) 8.(C) 9.(C) 10.(C) 11.(A) 12.(C) 13.(D) 14.(A) 15.(D) 16.(B) 17.(A) 18.(A) 19.(A) 20.(D) 21.(A) 22.(B) 23.(C) 24.(B) 25.(C)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template