Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Home » » UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-11)

UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE (SET-11)

Written By Winston Bensford on Monday, March 19, 2012 | 5:44 PM

Study Material : UNITED NATIONS : OBJECTIVE GENERAL KNOWLEDGE
(SET-11)
1. Which is the official language of Central Bank of West African Bank:
(A) French
(B) Arabic
(C) English
(D) Hindi

2. Where is the headquarters of Central Bank of West African States :
(A) Avenue Abdoulaye Fediga
(B) Dakar
(C) Senegal
(D) All the above

3. In which year, African Export and Import Bank came into existence :
(A) 1978
(B) 1979
(C) 1976
(D) 1974
4. What is the official language of African Export and Import Bank :
(A) English, French
(B) Arabic
(C) Portuguese
(D) All the above

5. Where is the headquarters of African Export and Import Bank :
(A) Egypt
(B) Senegal
(C) Dauber
(D) None of the above

6. When did Economic Community of Central African States came into existence :
(A) 1984
(B) 1983
(C) 1982
(D) 1981

7. In which year, Economic Community of West African States came into existence :
(A) 1975
(B) 1978
(C) 1979
(D) 1974

8. Which is the official language of Economic Community of West African States :
(A) English
(B) French
(C) Portuguese
(D) All the above

9. When was West African Monetary and Economic Union found :
(A) 1991
(B) 1994
(C) 1992
(D) 1995

10. When was ‘Common Market for Eastern and Southern African (COMESA) formed :
(A) 1995
(B) 1994
(C) 1992
(D) 1991

11. How many member states are in `Common Market' for Eastern and Southern Africa:
(A) 21
(B) 28
(C) 20
(D) 26

12. Which is the official language of the `Common Market' for Eastern and Southern Africa:
(A) English
(B) French
(C) Portuguese
(D) All the above

13. How many member countries were founder of the Southern African Development Community :
(A) 9
(B) 8
(C) 7
(D) 6

14. Which of the following pair is not correct?
(A) World Press Freedom Day — 3 May
(B) World Day for Water — 11 July
(C) World Environment Day — 5 June
(D) World Refugee Day — 20 June

15. Which is the official language of Southern African Development Community :
(A) English, French
(B) Portuguese
(C) German
(D) (A) and (B)

16. When was Lake Chad Basin Commission founded :
(A) 22nd May, 1964
(B) 24th May, 1964
(C) 28th May, 1964
(D) 29th May, 1964

17. When was Niger Basin Authority established :
(A) 1983
(B) 1981
(C) 1980
(D) 1982

18. Which of the following pair is not correct?
(A) World Post Day — 9 October
(B) World Health Day — 7 April
(C) World Teacher's Day — 5 September
(D) World Book and Copyright Day — 23 April

19. When was East African Community formed :
(A) 30th November, 1999
(B) 30th November, 1998
(C) 30th November, 1996
(D) 30th November, 1995

20. Who are the members of East Arican Community :
(A) Kenya
(B) Uganda
(C) Tanzania
(D) All the above

21. When was Inter-Governmental Authority on Development come into existence :
(A) 21st March, 1995
(B) 21st March, 1996
(C) 25th March, 1998
(D) 28th March, 1997

22. When was World Council of Churches formally constituted:
(A) 23rd August, 1945
(B) 23rd August, 1944
(C) 23rd August, 1948
(D) None of the above

23. Where is the head-office of the World Council of Churches :
(A) Switzerland
(B) Germany
(C) France
(D) Italy

24. When did Unrepresented Nations and Peoples Organisation come into existence :
(A) 1991
(B) 1992
(C) 1993
(D) 1994

25. How many countries are represented in Unrepresented Nations and Peoples Organisation :
(A) 54
(B) 53
(C) 58
(D) 59

Answers :
1.(A) 2.(D) 3.(A) 4.(D) 5.(A) 6.(B) 7.(A) 8.(D) 9.(B) 10.(B) 11.(C) 12.(D) 13.(B) 14.(B) 15.(D) 16.(A) 17.(C) 18.(C) 19.(A) 20.(D) 21.(B) 22.(C) 23.(A) 24.(A) 25.(B)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recommended Post Slide Out For Blogger

Search This Blog

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ST-PORTAL - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template